Torstaina 15.10. pelattiin tämän vuoden futispuulaakifinaalit. Aurinko paistoi ja tuulikin oli laantunut edellisistä päivistä, joten olosuhteet olivat erinomaiset.

Ensin käytiin sekasarjan finaali, joka lähtikin räväkästi käyntiin. Hienoisena haastajana finaaliin lähtenyt Royal LB 09 siirtyi 1-0 johtoon alle minuutin pelin jälkeen kauniin syöttökuvion päätteeksi. Kauaa ei tasoitustakaan tarvinnut odotella, pallo osui puolustajan käteen ja Pörssi tuli rankkarista varmasti tasoihin. Royal LB ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt vaan siiryi kahden maalin avulla jo 3-1 johtoon. Aivan puoliajan lopussa nähtiin kuitenkin vielä kavennus ja toiselle puoliajalle lähdettiin jännitävässä tilanteessa haastajan johtaessa 3-2.

Toisella puoliajalla nähtiin monia tiukkoja tilanteita. Maaliin pallon toimitti kuitenkin vain Royal LB 09, kahteen otteeseen. Jälkimmäinen tuli aivan lopussa kauniilla nostolla maalivahdin yli, kun Pörssi haki riskillä tasoitusta. Sekasarjan mestaruus matkasi siis komeasti liikunnalle fuksien toimesta. Niin sitä pitää!

Sekasarjan ratkaisun jälkeen oli vuorossa yleisen sarjan finaali. Siinä kohtasivat kaksi tappiotonta joukkuetta: Pleijjerit ja Kristallipalatsi. Heti ottelun alussa nähtiin ikävä yhteentörmäys, jossa Pleijjerien tähtipelaajan Aapo “Pippo” Aution naama joutui koville ja mies joutui paikattavaksi vaihtopenkin puolelle.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin Kristallipalatsin toimesta. Syötönkatko keskialueella, vahva nousu laidasta ja tarkka laukaus etualakulmaan. Komea yksilösuoritus ja peli 1-0 ennakkosuosikeille. Ensimmäisellä puoliajalla puolustuspeli oli molemmilla joukkueilla tiivistä eikä maalipaikkoja liiemmälti nähty.

Toiselle puoliajalle Pleijjerit lähtivät hyökkäävämmällä taktiikalla. Tämä toikin muutaman puolittaisen maalipaikan, mutta kovin lähellä maalinteko ei kuitenkaan ollut. Kristallipalatsi sen sijaan iski jälleen. Veli-Matti Tranberg oli Pleijjereiden maalissa voimaton Aapo Kuortin tulisen laukauksen edessä, vaikka saikin näppejään väliin. Tilanne 2-0 ja mestaruus alkoi lipua aina vain kauemmaksi liikunnan jätkiltä.

Pleijjerit eivät luovuttaneet, vaan saivat tämän jälkeen luotua painetta Kristallipalatsin maalille ja muutaman vapaapotkun vaarallisesta paikasta. Tilaisuuksia ei saatu kuitenkaan hyödynnettyä ja tyhjästä maalistakin sudittiin vain ohi pallosta. Kristallipalatsi pääsi usein vaarallisiin vastahyökkäyksiin ja yksi näistä tuotti tulosta, peli 3-0 ja peli ohi. Parempi joukkue voitti, siitä ei pääse mihinkään. Tiivis puolustus ja tehokkaat vastahyökkäykset olivat tällä kertaa liikaa Pleijjereille.

Nyt on siis turnaus saatu päätökseen. Paljon hienoja suorituksia nähtiin ja hauskaa oli! Pokaalit matkasivat mestaruuksien myötä Royal LB 09:lle ja Kristallipalatsille. Kiitos kaikille osallistujille! Palataan ensi vuonna asiaan mahdollisuuksien mukaan hieman aikaisempana ajankohtana, niin päästään nauttimaan hieman lämpimämmistä keleistä.:)

Turnausterveisin Eemeli Jokinen